Nieuws

24 januari 2017

Drukkerij Holland drukt 100.000 Lemniscaatkranten

Voor de bekende uitgeverij Lemniscaat gaat Drukkerij Holland uit Alphen aan den Rijn de Lemniscaatkrant over jeugdliteratuur drukken. Dat gebeurt in een eerste oplage van maar liefst 100.000 en daarna in oplages van 10.000 met een frequentie van vier keer per jaar. Lemniscaat wilde een drukkerij die veel aandacht zou schenken aan het speciale product dat de Lemniscaatkrant is. Deze week valt de krant op mat.

Drukkerij Holland ontving begin januari de redactie van de Lemniscaatkrant. De drukkerij liet de bezoekers zien hoe ze de krant drukt. Ook kregen ze de eerste exemplaren van de papieren krant. “De redactie van de krant bestaat uit jonge mensen. Wij hebben ze met veel plezier getoond hoe het productieproces hier in zijn werk gaat”, zegt Herrejan Veenema, verkoop- en productieleider bij Drukkerij Holland.

Lemniscaatkrant

Met de Lemniscaatkrant informeert Lemniscaat jongeren tussen de 12 en 16 en hun leerkrachten over jeugdliteratuur. “De krant bestond 25 jaar toen we er zes jaar geleden mee stopten. Oud-abonnees en ook wijzelf misten de krant en we besloten er weer mee te beginnen. We houden van kinderboeken en vinden dat er een publicatie moet zijn met informatie over jeugdliteratuur. Uniek daarbij is dat de Lemniscaatkrant wordt geschreven door jongeren voor jongeren ”, vertelt Marc Suvaal, grafisch vormgever bij Lemniscaat.

Speciaal project

Suvaal: “Voor het drukken van de Lemniscaatkrant kozen we voor Drukkerij Holland omdat deze drukker goed past bij ons product. Net als voor ons is het ook voor hen een speciaal project. Bij dit soort producten is het nodig om snel te kunnen schakelen en Drukkerij Holland biedt daarvoor de flexibiliteit. Ze denken daarnaast met ons mee hoe het beter kan, bijvoorbeeld hoe je het beste iets kunt verpakken en verzenden.”

Kwaliteitsdruk

Drukkerij Holland heeft in overleg met Lemniscaat gekozen voor hoge kwaliteit qua papier en druktechniek.“We drukken de Lemniscaatkrant op wit papier wat een frisse uitstraling geeft. Verder passen we een zogeheten Sublima raster toe. Dit zorgt voor een afdruk met een fijne detaillering, meer diepte en een rustig beeld”, legt Veenema uit.

Technische mogelijkheden en flexibiliteit

Drukkerij Holland in Alphen aan den Rijn bestaat sinds 1925 en combineert vakmanschap met geavanceerde technische mogelijkheden. De drukkerij beschikt hiervoor over een modern machinepark en gemotiveerd personeel. De productie van Drukkerij Holland bestaat uit een breed scala aan drukwerk, zoals brochures, boeken, posters, catalogi en periodieke uitgaven. Veenema: “We bieden de technische mogelijkheden en de flexibiliteit om producten op maat in te vullen.”

Impressie van het bezoek

Foto's: Sjoerd Blok/Flexfotografie


Terug naar nieuwsoverzicht

Contact

  • Drukkerij Holland bv
  • Magazijnweg 8
  • 2404 CE Alphen aan den Rijn
  • t 0172 - 43 22 97
  • e info@drukkerijholland.nl
  • i www.drukkerijholland.nl

Social media

In het kort

Drukkerij Holland is een full-service grafisch bedrijf dat zich richt op de productie van veelzijdig drukwerk. Zij beschikt over een modern machinepark en gemotiveerd personeel.